Mavzu: PHP dasturlash tili
29. Наrry Pottеr (340) [off] | TXT | 14| 28 Nov 2016, 12:54
BLACK_LION (28 Nov 2016, 12:48):
BORIY, buni ham o'zingiz bilishingiz kerak, boyagi aytganimdek, o'z joylari bor :-)
Bahh Tee, men etavoman yosh masterlarni qulab yuboring siz bizga ustorsiz axr
30. BLACK_LION(4790) [off] | TXT | 14| 28 Nov 2016, 13:41
Наrry Pottеr (28 Nov 2016, 12:54):
Bahh Tee, men etavoman yosh masterlarni qulab yuboring siz bizga ustorsiz axr
BORIY, aytaylik, dcms-socialda bo'lsa, user/info/wap.php yoki dcms bo'lsa, index yoki info.php, johncms bo'lsa pages/mainmenu.php :-)
31. Mirjalol (3) [off] | TXT | 14| 8 Jan 2017, 02:36
salom dostlar meni saytimga azo bo'lganlarni online bo'lmidagi nicki korinmayabdi nima qilsam bo'ladi? yordam berib yuborilar iltmos
32. BAXABEK(1161) [off] | TXT | 14| 8 Jan 2017, 11:56
Mirjalol (8 Jan 2017, 02:36):
salom dostlar meni saytimga azo bo'lganlarni online bo'lmidagi nicki korinmayabdi nima qilsam bo'ladi? yordam berib yuborilar iltmos
Mirjalol, iltimos, saytizni CMSsni va saytiz nomni yozing! Faqat bu yerga emas cms lar uchun aloxida aloxida mavzular ochilgan!
33. Sardorbek (529) [off] | TXT | 14| 27 Feb 2017, 09:19
Johncmsni qanday uzbekchaga aylantradi?
34. Erkatoy (575) [off] | TXT | 14| 28 Feb 2017, 13:36

<?//ko`pchilik qiymatlar bilan ishlashda, masalan dizayn ni o`zgartirish uchun boshqa ko`plab amallarda quydagicha kod ishlatiladi



if ($i 1//agar $i 1 dan katta bo`lsa saytni (qizil) dizaynda ochamiz

$dizayn 'qizil';

else

$dizayn 'qora'//yoki $i 1 dan kichik yani 0, NULL bo`lsa, qora dizaynni chiqaramiz



//bunday yozish mumkin

$dizayn = ($i 1) ? 'qizil' 'qora';



/* Ikkinchi usulda qilingan kod juda maqbul yo`li, va qulay, hartomonlama yaxshi..*/





/* Masalan, ko`pchilik post zaproslarni va boshqa foydalanuchilardan keladigan ma`lumotlarni filtrlashda, 

yuborilayotgan ma`lumot bo`sh yoki ma`lumot mavjdligini tekshirish uchun quydagi koddan foydalanadi: */





//Masalan ism polyasi (maydonini) filtrlashda

if (empty($name)) {



echo 
'Ismingizni kiritmadingiz';



// aynan shunday ma`noni anglatuvchi boshqa kodlar ham mavjud



//tepadagi kodlar o`rniga quydagilardan foydalanish ancha samaraliroq:



if ($name == '') {



echo 
'Ismingiz...

}

?>




Ijobiy (1): Smart_By,
35. Erkatoy (575) [off] | TXT | 14| 28 Feb 2017, 13:45
Sayt ertalab soat 7 dan 13 gacha boshqa CSS da, 13 dan 23 gacha boshqa CSS da, 23 dan 7 gacha boshqa CSS da ishlashi kerak

<?

if(date("H") >= || date("H") < 13) {

echo 
'style-1 ni ulaysiz'

}

elseif(
date("H") >= 13 || date("H") < 23) {

echo 
'style-2 ni ulaysiz'

}

else {

echo 
'style-3 ni ulaysiz'

}

  

$a 
10;

$b 20;

if(
$b $a) {

echo 
'o`zgaruvchi $b, $a dan katta bo`lsa, kerakli vazifani bajaramiz';

} else {

echo 
'agar o`zgaruvchi $b, $a dan kichik bo`lsa, kerakli  vazifani bajaramiz';

}

 

Saytni tepa qismiga Head
.php ga o`rnatiladi

setcookie('ddos',time()+10,time()+100500);

if(!isset(
$_COOKIE['ddos'])){header('location: ?auth;');exit();} 

if(!isset(
$_COOKIE['ddos']) and isset($_GET['auth;'])){die('Хaker damingni ollll');} 

if(isset(
$_COOKIE['ddos'])){ 

//temp papkani boshqatdan sozdat qiling

$fp=file_get_contents('/temp/'.$_SERVER['REMOTE_ADDR']); 

$ch=explode('|',$fp); 

if(
$ch[0] > time()-60 and $ch[1else 12){$ft=fopen('black_list.txt','a+'); fpust($ft,$_SERVER['REMOTE_ADDR'].'|');fclose($ft);die('Xaker bu usul eskirgan');}

$fr=fopen('/temp/'.$_SERVER['REMOTE_ADDR'],'w'); 

fputs(
$fr,time().'|'.$ch[1]+1); 

fclose(
$fr); 



$file=implode(file_get_contents('black_list'));

$cr=explode('|',$file); 

for(
$i=0;$i<=count($cr)-1; $i++){

if(
$cr[$i]==$_SERVER['REMOTE_ADDR']{die('Xaker bu usul eskirgan');}



 

$a='salom';

echo '' .
$a. ''; //1 variant

echo 
$a; //2 variant

  

$a=2;

$b=5;

if(
$a>$b)

echo 
$a+$b;

else

echo 
$b-$a;

?>




Ma'lumotlar
Mavzu id raqami: 266
Mavzuga oid xabarlar soni: 204 ta
So'ngi faollik vaqti: 28 Apr 2020, 13:15
Mavzuni ko'rishgan: 168 kishi
» txt shaklida yuklab olish
» Mavzudagi yangi xabarlardan xabardor bo'lishni rad etish